Cehennem sıcakları geliyor. O tarihte cayır cayır yanacağız

Cehennem sıcakları geliyor. O tarihte cayır cayır yanacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarih vererek yurdun batı ve güney kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu hafta Türkiye genelinde beklenen hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Acar'ın verdiği bilgilere göre, batı ve güney bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. İç bölgelerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Acar, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin, Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle serinleyeceğini ve İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceğini belirtti. Ayrıca, ağustos ayı boyunca güneybatı bölgelerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak havanın etkili olacağını ifade etti.

Bu hafta boyunca yurt genelinde yağış beklenmediğini vurgulayan Acar, "Ağustos ayı kurak geçiyor ve önümüzdeki hafta da yağışsız bir dönem öngörüyoruz" dedi.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Ankara'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 35 dereceye kadar çıkacağını belirten Acar, yağış beklemediklerini söyledi.

İstanbul'da ise kuzeydoğudan esen rüzgarların etkili olacağını, ancak fırtınaya dönüşmeyeceğini ifade etti. İstanbul'daki sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacağını ve nemin hissedilen sıcaklığı artıracağını ekledi.

İzmir'de ise bazı ilçelerde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını ve kent genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.