Cem Garipoğlu mezardan çıkmazsa ne olacak? Ailenin avukatı açıkladı

Cem Garipoğlu mezardan çıkmazsa ne olacak? Ailenin avukatı açıkladı

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma kararı gündeme oturdu. Peki Garipoğlu mezardan çıkmazsa ne olacak? Ailenin avukatı Rezan Epözdemir açıkladı.

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarın açılması süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Mezardan Cem çıkmazsa ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği uzun zamandır tartışılıyor. Cinayetten 197 gün sonra yakalanan Garipoğlu, 10 Ekim 2014’te kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Ancak, o tarihten bu yana kamuoyunda Garipoğlu’nun intihar etmediği ve yurt dışına kaçırıldığına dair iddialar gündemde kalmaya devam ediyor.

lw1uz-orhes-cwk1l45psg.webp

Son olarak, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verilmesiyle birlikte, cinayet ve sonrasındaki süreç yeniden tartışılmaya başlandı. TGRT Haber'de katılan Karabulut ailesi, konuyla ilgili soruları yanıtladı.

"TARİHİN EN BÜYÜK SKANDALI OLUR"

Mezarın açılması durumunda ortaya çıkacak iki farklı olasılığı değerlendiren avukat Rezan Epözdemir, "Mezarın kendisi alınıp cesedin tamamı götürülecek. Bütüncül bir akademik inceleme yapılacak. Ceset yeniden mezarlığa defnedilecek. DNA üzerinden eşleşme yapılmayacak.

Adli tıp kurumunda inceleme yapılacak. 3 - 4 gün içerisinde bu işlem yapılacaktır. Eğer Cem Garipoğlu çıkarsa kamu vicdanı rahatlamış olacak. Aksi sonuç çıkarsa tarihin en büyük skandalı olur. Ceza İnfaz Kurum'ları, otopside görev alan ve tüm bu süreçte görev alan tüm kamu kurumu görevlileri tutuklanır. Kırımız bülten kararı çıkarılır." ifadelerini kullandı.

eo8bnv0-wu-6upvffmelqq.webp

KAMERA KAYDINA ALINACAK

Epözdemir, incelemenin 10 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, sürecin kamera kaydına alınacağını ve hem ailenin hem de kamuoyunun vicdanını rahatlatacak sonucun açıklanacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.