Cem Garipoğlu tartışmaları bitmiyor: ‘Turgut Özal’ın mezarında vardı onunkinde neden yok’

Cem Garipoğlu tartışmaları bitmiyor: ‘Turgut Özal’ın mezarında vardı onunkinde neden yok’

Karabulut ailesinin avukatı, Turgut Özal’ın açılan mezarı ile Cem Garipoğlu’nun mezarındaki detayı karşılaştırdı. “Garipoğlu’nun mezarından çıkmadı’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili yaşanan gelişmeler dikkat çekmeye devam ediyor.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarın açılmasıyla ilgili detayları açıklarken bir noktaya özellikle vurgu yaptı ve şaşkınlığını dile getirdi.

ÖZAL’IN MEZARINDA VARDI

Garipoğlu’nun mezarının açılması sırasında kefen ve bez parçalarının bulunmaması Epözdemir'in dikkatini çekerken, bu durumu garipsediğini ifade etti.

Epözdemir, Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının da ailesinin talebi üzerine açıldığını ve Özal’ın mezarında kefen ve bez parçalarının bulunduğunu belirtti. Ancak Garipoğlu'nun mezarında bu tür izlere rastlanmamasının kendisini şaşırttığını ifade etti.

Epözdemir, Cem Garipoğlu’nun mezarının açıldığı gün olay yerinde hazır bulunan görevlilerle birlikte detaylı bir inceleme yapıldığını ve kefen ya da bez parçalarının bulunmadığını söyledi. Ceset bütünlüğünün bozulmuş olduğunu ve mezarda sadece kafatası, kemikler ve 30x30 cm ebatında bir poşet bulunduğunu anlattı.

KEFENİN TAMAMEN YOK OLMASI ŞÜPHE UYANDIRDI

Bu durumun, su ve yağmur almayan bir mezarda kefenin tamamen yok olmamasının beklenmesi nedeniyle şüphe uyandırdığını ifade eden Epözdemir, kefenin parçalarının dahi bulunmamasını garip karşıladığını belirtti.

AİLENİN BULUNMASI GEREKİRDİ

Öte yandan Garipoğlu ailesinden bu süreçte kimsenin bulunmamasına dikkat çeken Epözdemir, temsilen avukatlarının katıldığını ancak ailenin bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Epözdemir, “Bizim müvekkillerimiz de yaşadıkları travma, acı çok ağır elem ve keder nedeniyle gelmek istemediler haklı olarak. Fakat karşı tarafta bir avukatla temsil edildi. Çok bakımsız bir defa. Ben mezara gittiğimde de isim soy isim belli değil, bakımsız adeta kendi kaderine terk edilmiş, çok köşede bir mezar görüyoruz. Doğum ve ölüm tarihleri bile belli değil. 29 Ekim 1991 ve 10.10 2014 olacak o dahi okunmuyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.