Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan poşet kafaları karıştırdı! Olayın seyri değişecek

Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan poşet kafaları karıştırdı! Olayın seyri değişecek

Gözler Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan poşete çevrildi.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mezardan kefen parçası çıkmadığını belirten Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarda bulunan şeffaf naylon poşetin şüphe uyandırdığını ifade etti.

mezarrr.webp

MEZARDA KEMİKLERE ULAŞILMIŞ VE ADLİ TIBBA GÖNDERİLMİŞTİ

15 yıl önce Münevver Karabulut'un vahşice öldürülmesinin ardından, katil Cem Garipoğlu 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti. Mezarı açılarak ceset parçalarının incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi, olayın aydınlatılması sürecine yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi. Avukat Rezan Epözdemir, yapılan "fethi kabir" işlemi sırasında kemiklere ve kafatasına ulaşıldığını açıkladı.

mezarrrrrr.webp

KEFEN VE BEZ BULUNAMADI

Mezarın iki kat olduğunu ifade eden Avukat Epözdemir, “Üst kısım boş, alt kısımda ceset bütünlük arz etmiyor. Kemikler, kafatası var, kefen yok. Steril bir bez yok. Dağınık bir şekilde toprak üstünde sadece kemikler ve kafatasını görebildik.” ifadelerini kullanmıştı.

NAYLON POŞET DETAYI ŞÜPHE UYANDIRDI

Epözdemir, kemiklerin ve kafatasının, mezarda bulunan 30x30 cm boyutundaki poşet içerisinde sonradan mezara konulmuş olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu belirtti. Bu 30x30 cm boyutlarındaki poşetin incelenmesi için DNA analizi yapılması talebinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

sfj.webp

Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımda ise mezarda bulunan şeffaf poşetle ilgili şüphelerinin oluştuğunu dile getirdi. Epözdemir açıklamasında şunları ifade etti:

"Birçok basın mensubu ve gazeteci arkadaşımız soruyor. Dünkü fethi kabir işlemi neticesinde tutulan tutanakta “Mezarın iki katlı olduğu, mezarın ilk katının boş olduğu, kaldırılan beton tabakalarının altında bir takım kemik örneklerinin olduğu, bütün kemiklerinin dağınık yani serbest vaziyette olduğu, kemik bütünlüğünün olmadığı, kefen ve cesedi çevreleyen bir bezin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Hakeza, mezarın içerisinde bir adet düğüm içeren 30x30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet olduğu görülmüştür.” şeklinde tespitler yer almıştır. Bu 30x30 cm boyutunda şeffaf naylon poşetin nasıl, hangi koşullarda ve hangi amaçla mezarın içerisinde bulunduğu tarafımızca anlamlandırılamamaktadır. Mezkur 30x30 cm boyutunda şeffaf naylon poşetin mezarın içerisinde bulunması, incelemeye esas alınacak olan kemiklerin ve kafatasının sonradan bir poşet vasıtasıyla mezarın içine konulduğuna dair derin şüphe ve kuşkular uyandırmaktadır. Bu nedenle, tarafımızca bugün itibariyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapılarak bu poşete el konulması ve üzerinde parmak izi ve DNA incelemesi yapılması talep edilmiştir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.