Cem Garipoğlu'nun mezarından ‘kefen’ çıkmadı, Adli Tıp Uzmanı herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Cem Garipoğlu'nun mezarından ‘kefen’ çıkmadı, Adli Tıp Uzmanı herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından kefen bezinin çıkmaması gündem oldu. Konuya ilişkin Adli Tıp Uzmanından açıklama geldi.

3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından Bahçeşehir'deki evinde öldürüldü.

Olay sonrasında uzun bir süre firar eden Garipoğlu, yakalanarak tutuklandı ve 10 Ekim 2014’te kaldığı hücrede ölü bulundu.

Garipoğlu'nun ölümü sonrasında Karabulut ailesinin avukatları tarafından talep edilen 'Fethi Kabir' Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul edildi.

Garipoğlu'nun mezarının açılması için Cumhuriyet savcısı, soruşturma savcısı, soruşturma katibi, polis ekipleri, Adli Tıp görevlileri ve mezarı açması için görevlendirilen 2 kişi Karacaahmet Mezarlığı'na sabah saatlerinde geldi.

Mezardaki çalışmalar Cumhuriyet Savcısının gözetiminde tamamlandı.

ISTANBUL---CEM-GARIPOGLUNUN-MEZARININ-S_420152_116871

KEFEN VE BEZ MEZARDA YOK

Açılan Cem Garipoğlu’nun mezarın iki katlı olduğu, ilk katın boş ikinci katın dolu olduğu ve mezar içerisinde kefen ve bezin olmadığı görüldü.

İncelemeler esnasında Garipoğlu’nun mezarında kafatası kemiğinin yarım biçimde olduğu, mezardan yaklaşık 15 adet büyük kemik alındığı küçük kemiklerin alınmadığı bilgisi edinildi.ISTANBUL---AVUKAT-EPOZDEMIR-1-HAFTA-ICI_419973_116811

“O BENİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ”

Karabulut ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, basın mensuplarının “Neden kefen yok” sorusuna, “Onu anlayamadım hiçbir kefen, bez yok. Bu birkaç alternatifi bize verebilir. En azından bu konuda bir kanaat ve intiba uyanabilir. 10 yıl içinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi? O bana çok rasyonel ve makul gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni çok rahatsız etti açıkçası, ziyadesiyle rahatsız etti" yanıtını verdi.

ADLİ TIP UZMANI: SON DERECE MUHTEMEL BİR DURUM

Garipoğlu’nun mezarında kefen bezinin bulunmayışı gündem olurken Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, “5-10 senede kefenin toprağa karışıp yok olması Adli Tıp açısından son derece muhtemel bir durum" dedi.

Ekran görüntüsü 2024-10-03 182435

A Haber canlı yayınında konuşan Kar, şu ifadeleri kullandı:

- Karabulut ailesinin avukatı 'Mezarlıktan kefen veya bir bez parçası çıkmadı' diyor. Kefenin toprak altında yok olma ihtimali var mı?

"Kefenin yapıldığı materyal çok önemli ancak ister pamuklu materyalden yapılsın ister sentetik materyalden yapılsın 10 yıl içerisinde kefenin ortadan kalkması beklenen bir durum. 5-10 yılda kefenin toprağa karışıp yok olması Adli Tıp açısından son derece muhtemel bir durum.”

- Peki bu kefenin parçaları bulunabilinir mi?

“Organik materyalden pamuktan yapılma tekstil bir bezin bu kadar böcek, bu kadar organizma tarafından vücudun dokuları ortadan kalkarken bunların da yağan yağmur ve mevsimlerle, sıcak-soğuk farkıyla toprağa karışıp yok olmasını öngörmekteyiz. Böyle bir şüphe varsa topraktan numune alınıp materyal analizi yapılabilir. Tabi kefenin hangi materyalden yapıldığını bilmek kaydıyla. Bu söylendiği gibi çok şaşılacak bir durum değil."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.