Cem Garipoğlu'nun mezarının nasıl açılacağını tek tek anlattı

Cem Garipoğlu'nun mezarının nasıl açılacağını tek tek anlattı

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi için hazırlıklar devam ediyor.

15 yıl önce cinayete kurban giden Karabulut'un katili, 2014'te Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti. Ancak Garipoğlu’nun ölümü ile ilgili belirsizlikler, Karabulut ailesinin avukatları aracılığıyla fethi kabir talebinde bulunmasına yol açtı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, ailenin başvurusunu kabul ederek Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı. Avukat Buket Nurşah Tekışık, işlemin nasıl gerçekleştirileceği ve yasal süreçler hakkında bilgi verdi.

aw295651-02.jpgTekışık, "Fethi kabir işleminin yapılmasına kimin karar vereceği Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre belirlenmiştir. Karar, savcı veya mahkeme tarafından verilebilir. Mezar açılacak kişinin akrabası, bu durumdan haberdar edilir ve açılan mezardan örnekler alınarak inceleme yapılır" dedi.

aw295651-01.jpgCem Garipoğlu’nun intiharının ardından, ailesinin maddi durumu ve olay sonrası kaçış iddiaları, halk arasında soru işaretleri yaratmıştı. Tekışık, "Fethi kabir işlemi, belirli koşullar altında yapılır ve genellikle tercih edilen bir yöntem değildir. Ancak mevcut belirsizlikler, bu işlemi zorunlu hale getirebilir" ifadelerini kullandı.

İşlemin sonuçları, Türkiye'de 15 yıldır tartışılan bu cinayetle ilgili önemli gelişmeler sağlayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.