CHP kulisleri bu iddia ile kaynıyor! Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adayı belli oldu

CHP kulisleri bu iddia ile kaynıyor! Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adayı belli oldu

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkalık için o ismi desteklediği iddia edildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Uysal’ın bu kararı, Ankara kulislerinde dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. CHP içinde "yumuşama dönemi" olarak adlandırılan Özgür Özel’in AKP ile izlediği politikalardan duyulan rahatsızlık, bu adaylığın arkasındaki itici güç olarak gösteriliyor.

Özellikle eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli televizyon programlarında ve sosyal medya üzerinden isim vermeden Özel ve ekibini sert bir şekilde eleştirdi. Son olarak, Özel’in New York Belediye Başkanı ile ilgili Türkevi hakkındaki rüşvet iddialarını yalanlaması ve CHP grubunun Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılaması parti içinde tartışma yarattı.

fymh02lwaaa1wfe.jpg

Kılıçdaroğlu, bu olaylar sonrasında Özel ve ekibini eleştirerek, "Biz CHP’liler yalnızca halk için ayağa kalkarız!" ifadesini kullandı. Bu gelişmelerin ardından, CHP'de sürpriz bir isim genel başkanlık için adaylığını duyurdu.

UYSAL'IN ARKASINDA KILIÇDAOĞLU VAR

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yayımladığı manifestoyla genel başkanlık yarışına katıldığını duyurdu.

Ankara kulislerinde Uysal’ın adaylığının arkasında, Özgür Özel’in politikalarından rahatsız olan eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu iddia ediliyor. Uysal’ın sık sık Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu da biliniyor.

6021-480x270.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.