CHP'den BTK'ya suç duyurusu

CHP'den BTK'ya suç duyurusu

CHP Antalya İl Gençlik Kolları üyeleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a erişim engeli getirmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Antalya Adliyesi önünde toplanan Gençlik Kolları üyeleri, BTK'nın kararını eleştirerek, sosyal medya platformuna erişimin engellenmesini keyfi bir uygulama olarak nitelendirdi. CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bürokratları tarafından alınan bu karar, mahkeme kararına ve haklı bir gerekçeye dayanmamaktadır. Instagram'a erişimin engellenmesi, AKP iktidarının kontrol edemediği bir alanı daha baskı altına alma çabasıdır. Bu durum, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde olduğu gibi, hükümetin kontrol edemediği sosyal medya alanlarını hedef almasını göstermektedir. BTK, bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı hiçe saymıştır ve bu uygulama bir suçtur," şeklinde konuştu.

Yılmaz, açıklamanın ardından avukatlarla birlikte savcılığa giderek suç duyurusu dilekçesini teslim etti. CHP Gençlik Kolları, halkın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, sosyal medyada serbest hareketi engelleyen ve ticari faaliyetlere zarar veren bu kararın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.