CHP’den dikkat çeken hesap! Asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı

CHP’den dikkat çeken hesap! Asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 2025 yılı asgari ücretine ilişkin ilk kez net bir rakam telaffuz etti.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, asgari ücretin en az ne kadar olması gerektiğini, çeyrek altın hesabıyla açıkladı.

Özel, yeni asgari ücretin 30 bin TL olması gerektiğini belirterek, 2002'de 7 çeyrek altın alabilen asgari ücretin bugün sadece 3 çeyrek altın alabildiğini ifade etti.

altin-gram9.webp

'30 BİN TL'NİN ALTINDA ASGARİ ÜCRET KABUL EDİLEMEZ'

Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türk-İş'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz Türk-İş'e bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 25 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz."

Özel'in bu açıklaması, asgari ücret tartışmalarının yeni bir boyuta taşınmasına neden olurken, milyonlarca çalışan için asgari ücretin ne kadar olacağına dair merak giderek artıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.