CHP'den ‘emek’ mitingi: Özgür Özel istenen asgari ücret rakamını açıkladı

CHP'den ‘emek’ mitingi: Özgür Özel istenen asgari ücret rakamını açıkladı

CHP'nin Gebze’de düzenlediği Emek Mitingi binlerce kişinin katılımı ile başladı. CHP lideri Özgür Özel, asgari ücret için talep ettikleri rakamı açıkladı.

CHP’nin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlediği ‘Emek Mitingi' başladı.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde hayat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşların sorunları meydanlara taşındı.

Mitingde çocuk işçilerden 2 bin TL burs ile çalışmak zorunda bırakılan öğrencilere, kağıt toplayıcılarından emeklilere kadar toplumun tüm kesimlerine değinildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 17.30'da kürsüye çıkarak ‘Geçinemiyoruz’ diyen katılımcılara seslendi.

whatsapp-image-2024-06-30-at-16-frdc-cover-jpg.webpÖzel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“BU DÜZEN BÜYÜK BİR YOKSULLUK VE AÇLIK GETİRMİŞTİR”

“Sesinizi yükselttiniz, hoş geldiniz. Yoksulluğa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu düzen büyük bir yoksulluk, büyük bir açlık getirmiştir.

“EMEKLİ MAAŞI 1 ASGARİ ÜCRET OLANA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Refah payını almak emekçinin hakkıdır. Yok öyle işine gelince sabır, işine gelince direnç istemek. Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız. Kademeyi de, stajı da konuşacağız... Hep beraber başaracağız. Herkesin derdini dile getirmeden buradan ayrılmayacağız. Türkiye işçi sınıfı hakkını size bırakmayacak. Çiftçilerin de yanındayız. Doyurmak için önce doymak gerek.

Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz. Maaşlar hesaplama yüzünden ay ortasında erimeye başlıyor.

266065.jpg

AKP'YE GRİ LİSTE TEPKİSİ

Gri listeden çıktığımızı ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit'ten, Özal'dan, Demirel'den kalmış gibi anlatıyorlar. Bugün güç bela gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso'dur, Suriye’dir... Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun.

İSTENEN ASGARİ ÜCRET RAKAMINI AÇIKLADI

Asgari ücret verildiği günden bugüne neredeyse 4 bin TL kaybetti, bugünkü 17 bin TL o günkü 13 bin TL. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. En az enflasyon kadar artış istiyoruz. 25 bin TL’nin altındaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz.

Emekliye bir asgari ücret alana kadar mücadeleye söz mü, yandaşa değil esnafa can suyu verilene kadar mücadeleye söz mü?

Parayı nerede bulacaksın? Biz gittik anlattık, gösterdik. Dedik ki vergide adalet istiyoruz.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Biri çıkmış '4 yıl seçimsiz bir dönem', biri çıkmış 'Erken seçim istemek hainliktir' diyor. Bu meydandan şu sesi duyun, 'Geçinemiyoruz.' Size uyarım şudur: Geçim olmazsa seçim olur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.