Moğolistan'ın Baotou kentindeki bir maden yatağında keşfedilen Niyobyum, bilim insanları tarafından dikkat çekti.
Çoğu bilim insanları bu maddeyi doğruladı. Uzmanlara göre niyobyumun çelik ve süper iletkenlerde önemli bir bileşen olduğunu ve batarya verimliliğini önemli ölçüde artırabileceği söyleniyor.
ONAYI ALDI
Çin jeologlarının dünyanın en büyük nadir toprak yatağında yeni bir cevher türü keşfettiklerini ve bu cevherin çelik endüstrisinde dayanıklılığı ile bilindiği duyuruldu. Süper iletken özelliklere sahip parlak, açık gri bir metal olan niyobyum, resmi onayı da aldı
Devlete ait Çin Ulusal Nükleer Şirketi'ne (CNNC) göre, niobobaotit olarak adlandırılan niyobyum cevheri, Uluslararası Mineraloji Birliği'nin sınıflandırma komitesinden resmi bir onay numarası da aldı.
İç Moğolistan'ın Baotou kentindeki Bayan Obo cevher yatağında keşfedilen niobobaotit içeriği niyobyum, baryum, titanyum, demir ve klorürden oluşuyor.
PİLLERİN KADERİNİ ETKİLEYECEK
Niyobyumun elektrikli bir iletken oluşu elektrikli arabaları ve bataryaların kaderini de etkileyecek. Singapur Ulusal Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının deneyinde Niyobyum pillerin, Lityum pillere göre 10 kat daha uzun ömürlü olduğu ve 10 dakikada şarj olabildiği gözlemlendi