Patates kızartmalarını restoranlardaki gibi yapabilmenin çok kolay bir tarifi var. Bu bu tarif sayesinde bir daha dışarıda patates kızartması yemeyeceksiniz. Patatesleriniz hem çıtır çıtır olacak hem de yağ çekmeyecek.
ÇITIR ÇITIR OLMASININ SIRRI
Her yemeğin lezzetli olması için uygulanması gereken bazı püf noktaları var. Bu püf noktaları bildiğiniz takdirde damak Çatlatan lezzetler hazırlayabiliyorsunuz. Usta aşçıların patates kızartırken kullandığı yöntem sosyal medyada ifşa oldu.
Patatesleri kızartırken en büyük büyük sorun patateslerin yağ çekebiliyor olması… bunu ortadan kaldırabilmek için doğru marinasyon yöntemlerinin kullanılıyor olması çok önemli…
PÜF NOKTASI
Patateslerinizi çıtır çıtır yapacak püf noktası….
Soyulmuş patatesleri dilimleyin soğuk suyla duruladıktan sonra bir tavaya yerleştirin ve ardından patatesleri soğuk suyla kaplayın.
Suyun içerisine biberiye tuz ve sarımsak ekleyin ardından patatesleri bir müddet beklemeye bırakın.
Patatesler yumuşadığında suyu boşaltın ve durulayın ardından sogumaya bırakın tavanın bir yağda patateslerinizi kızartabilirsiniz yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır..