Cüce yarasa koruma altına alındı

Cüce yarasa koruma altına alındı

Afyonkarahisar'da avukat Fatma Nur Türker'in işyeri önünde bulduğu yaralı cüce yarasanın koruma altına alındığını açıkladı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde avukat Fatma Nur Türker'in işyeri önünde bulduğu yaralı cüce yarasa, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından koruma altına alınarak tedavi edilmek üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Merkezi'ne (AKÜREM) teslim edildi.

Avukat Fatma Nur Türker, işyerinin önünde yerde hareketsiz bir şekilde gördüğü yaralı hayvanın cüce yarasa olduğunu öğrendiğini belirtti. Muhtemelen gece bir yere çarparak düştüğünü düşünen Türker, durumu Sandıklı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirdi.

Haber alan DKMP ekipleri kısa süre içerisinde olay yerine gelerek yaralı yarasayı aldı. Fatma Nur Türker, ekiplerin ilgisine teşekkür ederek; "Sağolsunlar kısa süre içerisinde gelerek yarasayı aldılar. Bakım ve kontrolleri için Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Merkezi’ne (AKÜREM) yarasanın teslim edileceğini söylediler. İlgileri için ekiplerimize teşekkür ederim" dedi.

aw241229-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.