Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yükselttik’ diyerek açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yükselttik’ diyerek açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından duyurdu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmeyi “Yükselttik” diyerek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren verileri açıkladı. Dün kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan Kurban Bayramı’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarına bayram tatilini 9 güne çıkardıklarını duyurdu.

Öte yandan Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiye takvimini açıkladı. Emeklilere yılda iki kez verilen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde 10 – 14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağını açıklayan Erdoğan’ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

640x360.jpg

ORANLAR YÜKSELDİ

X hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine tarafından alınan 1 yıllık kararların bilançosunu açıkladı. Erdoğan X paylaşımında İş gücü piyasasına yönelik alınan tedbirler ve faaliyetlerimiz sonucunda Cumhuriyet tarihinin rekorları kırıldığını açıklayarak verileri paylaştı.

erdogan-istisare-ve-degerlendirme-kampinda-konusuyor-dsdy-cover.webp

İstihdam sayısının 32,6 milyon kişiye, istihdam oranının ise yüzde 49,5’e, iş gücüne katılım oranın ise yüzde 54,2’ye yükseltildiğini açıklayan Erdoğan, asgari ücretin ise 2023 Ocak ayından bu yana yüzde 100 oranında artırdıklarını kaydetti.

En düşük emekliği aylığında Ocak 2023 tarihinde kıyasla yüzde 82 artışa gittiklerini aktaran Erdoğan işsizlik oranlarını ise son 10 yılın en düşük seviyesine indirdiklerini ifade etti.

asdadada.jpg

gpply4ubuaaqo6o.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.