Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı'nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Evlerdeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullanılan 25 metreküpe kadar doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz, 1 ay boyunca da Türkiye'nin tamamında ücretsiz olacak" dedi.

Zonguldak''ta, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos''ta düzenlenen gaz yakma törenine katıldı. Erdoğan, Karadeniz gazının ilk ateşini yaktı. 

Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni''nde konuşan Erdoğan, "Evlerdeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullanılan 25 metreküpe kadar doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz, 1 ay boyunca da Türkiye''nin tamamında ücretsiz olacak" dedi.

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının keşfinden devreye alınmasına kadar geçen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Dönmez''in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Kendi kaynağımız ve teknolojimizle yola devam etme yolunu seçtik, önce araba sonra da sondaj gemilerimizi filoya dahil ettik. Keşfin ilk haberini aldığım anları ve Karadeniz gazını 2 bin 200 metre yerin altından çıkıp karayla buluştuğu ilk anı dün gibi hatırlıyorum. 

-Umut, hiç bitmeyen bahar mevsimidir. Fırtına da kopar, kar da yağar ancak için de çiçekler açmaya devam eder. Bir hayalimiz vardı, inandık mücadele ettik. Ay yıldızın yüzünü yere eğmedik. Arayamazsınız dediler, aradık, bulamazsınız dediler bulduk, çıkaramazsınız dediler, çıkardık.

-Türkiye''de enerjide bağımsızlık adımı, Filyos''tan adım adım yayılıyor. Proje, keşiften en kısa süre sonra hayata geçirilen proje olarak hayata geçti. Keşfimiz tüm konutların 35 yıllık doğal gaz keşfini tek başına yapabilecek kapasiteye sahip. Karadeniz gazını yetiştirmek için canla başla çalıştık. Tüm krizlere rağmen projeyi tamamladık.

-85 milyonun enerjisiyle aydınlık ve güçlü yarınlara ilerliyoruz. Bu bayrak gökyüzünde dalgalandıkça ezanlar gökyüzüne yükseldikçe, bağımsızlık aşkıyla yanan bir millet oldukça sönmez bu ateş bu topraklarda. 

-Türkiye''nin yerli ve milli enerji hamlesinin baş mimarı Cumhurbaşkanımıza, bizlere verdiği destek ve gösterdiği liderlikten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Eski enerji bakanlıklarımıza ve halihazırdaki bakanlarımıza, tüm çalışan kamu kurum ve kuruluşlarına ve dualarıyla bizi yalnız bırakmayan 85 milyon vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyorum. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulundu. ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamalarından satır başları:

-Gururumuz kıymetli madenciler sizleri hürmetle sergiliyorum. Filyos''ta bugün ülkemizin iki bayramını birlikte kutlamak için bir aradayız. Birisi yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı''dır. Rabbimden milletimizi birlikte afetlerden uzak, kazasız belasız nice bayramlara eriştirmesini istiyorum.

-İkinci bayramımız ise Karadeniz gazının devreye alınmasıdır. İlk kez Fatih gemisinin vurduğu sondaj ile Sakarya''da temeli atmıştık. Sahda 320 milyar metre küplük rezerv olduğunu göstermiştik. Fatih sondaj gemisine Kanuni gemisi de katılınca rezervimiz 540 milyar metreküp oldu, Yavuz gemisi de katılınca, Sakarya sahasındaki gaz miktarı 650 milyar metreküp olarak belirlendi. 

-710 milyar metreküp Karadeniz gaz rezervimiz. Ocak 2021''de kara tesisinin inşasına başladık. Yaklaşık 1 yıl önce Karadeniz altında keşfettiğimiz gazı karaya taşıyacak tesisin inşasına başladık. 

-Günde 10 milyon metreküp ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin ihtiyacının büyük bölümünü buradan karşılayabileceğiz. Bu adımla ülkemizin enerjide bağımlılığını azaltmakla kalmıyor, bölgeyi de önemli bir lojistik üst haline getiriyoruz. 

-Bu müjdeleri verirken elbette birilerini de üzüyoruz, istikbalini ülkenin sıkıntılarına bağlayanlara, ülkemizin güçlenmesini istemeyenleri üzüyoruz, Kandil''de eli kanlı terör baronlarını, Pensilvanya''dakileri, emperyalistleri üzüyoruz.

-Ortada gaz maz yok diye dolanan kifayetsiz muhterisleri üzüyoruz. Hayırlı her işe çamur atan bay bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. Bu kaybedenler kulübünü yeni projelerimizle üzmeye devam edeceğiz. Ama bunlara en büyük hayal kırıklığını 14 Mayıs''ta milletimizin tattıracağına inanıyorum. 

-Bu gaz vatandaşa ne katkı sağlayacak? sizlere bay bay Kemalvari yalanlar söyleyecek değilim, her eserde bunları cevaplayacak şekilde hayata kazandırdık. 300 milyar dolar getirdim diyor, ne diye getirdin, ne karşılığında getirdin, senin sıfatın ne? Londra''nın oradaki esrar eroin tüccarlarına mı sattın? Biz okullar, yurtlar, hastaneler açtık. 

-76 üniversitesi olan Türkiye''de 208 üniversite ile 81 vilayetin tamamına üniversite kurduk. Hastanelerimizi yaptık. Artık hastanesi olmayan ilçe kalmadı. Terör örgütlerine göz açtırmadık. İnsanlarımızın evinde iş yerinde emniyet içinde yaşamasını sağladık. Gabar, Cud, Tendürek bütün buralarda o mağaraları teröristlerin başına geçirdik. Yol, tünel, havalimanı, YHT yaptık. 

-İnsanımızı enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında asla yalnız bırakmadık. Doğal gazda yüzde 75 indirim uyguladık. Her 100 liralık faturanın 75 lirasını biz üstlendik. İlk keşif yapıldığında müjdeler olsun demiştik. 

-Ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek iki müjdeyi vermek istiyorum. birincisi, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. 

-1 ay boyunca Türkiye''nin tamamındaki doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil bir ay süreyle ücretsiz olacak. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.