Cumhurbaşkanı Yardımcısı canlı yayında açıkladı: Borsa kazançlarına vergi mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı canlı yayında açıkladı: Borsa kazançlarına vergi mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsada vergi tartışmalarına açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Yılmaz, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefine dikkati çekti:

“Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'ler seviyesine gelecek. Yıllık bazda da ciddi gerileme olacak. 2026'da ise yüzde 10'un altına düşecek şekilde programımızı yaptık. 2026'da tek haneli rakamları yakalayacağız. Burada bir sürpriz yok dezenflasyon sürecine giriyoruz."

Yılmaz, dezenflasyonla birlikte büyümenin de süreceğini belirterek, “3 yıla yayılan dengeleri gözeten bir planımız var. Bir taraftan enflasyonla mücadele edeceğiz, tüketim değil üretim ağırlıklı büyümeyi hedefliyoruz. Yatırım ihracat ağırlıklı. Bu kolay bir şey değil. Asıl maharet bu. Türkiye 3 yıllık bir perspektifte bir taraftan enflasyonu düşürecek bir taraftan istikrarlı bir şekilde büyüyecek istihdam artışı sağlayacak, buna biz dengeli büyüme diyoruz.” diye konuştu.

"BORSADA KAZANÇLAR ÜZERİNDEN BİR VERGİ ŞU ANDA GÜNDEMİMİZDE YOK"

Yılmaz, son dönemde gündeme gelen borsada elde edilen gelirlere vergi getirileceğine yönelik iddialara da açıklık getirdi:

“Borsada kazançlar üzerinden bir vergi şu anda gündemimizde yok. Bu çok net kazançlar üzerinden vergi söz konusu değil. İşlemleri üzerinden cüzi bir bedel alma, on binde 1-2 olur mu olmaz mı tartışması yapılıyor. Amacı gelir değil çok istiyoruz ki yatırımcımız uzun vadeli baksın.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.