Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor! Kritik konular belli oldu

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor! Kritik konular belli oldu

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 3 hafta aranın ardından yeniden toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesi, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından bir araya gelecek.

Beştepe'deki toplantıda, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve Netanyahu hükümetinin savaşın yayılmasına yönelik stratejisi ele alınacak. Türkiye'nin bu gelişmelere karşı atacağı adımlar ve Gazze'de ateşkes sağlanması için uluslararası alanda İsrail'e baskı yapılmasına yönelik girişimler masaya yatırılacak.

kabine-8.webp

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gerçekleştirdiği ABD ziyaretindeki temasları hakkında Kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. Ayrıca, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına yönelik hazırlıklar da görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelecek düzenlemeler arasında, Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kurulması ve yeni, sivil anayasa çalışmaları da bulunuyor.

EKONOMİ DE TARTIŞILACAK

Ekonomi başlığında ise Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler gözden geçirilecek. Enflasyonun tek haneye düşürülmesine yönelik stratejiler üzerinde durulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da toplantının gündeminde yer alacak.

Toplantıda ayrıca, yurt içi ve sınır ötesi terörle mücadele operasyonlarındaki son durum değerlendirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.