Daltonlar çetesine büyük darbe 99 kişi tutuklandı: Ortaya çıkan detaylar kan dondurdu

Daltonlar çetesine büyük darbe 99 kişi tutuklandı: Ortaya çıkan detaylar kan dondurdu

Barış Boy’un lideri olduğu Daltonlar çetesinden gözaltına alınan 99 kişi tutuklandı. Çetenin silahlı tetikçiler ile 20’ye yakın cinayet işlediği 20 ila 25 yaş arası 40 genci sosyal medyadan bularak tetikçi yaptıkları saptandı. Tutuklanan 99 kişinin içerisinde Ece Boyu'nda yer alıyor.


Cinayet için 1 milyon ile 9 milyon arasında yaralama ve kurşunlama için 1 milyon ile 10 milyon TL arasında değişen ücretler alan ve son üç yıldır merkez İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde Çıldırıntı, kiralık motosiklet ve araçlarla silahlı saldırılar organize ederek düzenleyen Çetin’in müşteri temini ayağında,Uras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özavşar ile Loras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çolak’ın bulunduğu belirlendi. Tutuklanan Deniz Giz Bebek’in çeteye sosyal medyadan tetikçi temin ettiği, müşteriyi de holding sahibi 2 ismin bulduğu bilgisi aktarıldı.

İTİRAZ EDENLERİ TEHDİT ETTİLER


İstanbul Emniyeti kaynaklarından alınan bilgiye göre, borsacı 2 iş insanının, alacak verecek ve ticari çekişme yaşayan iş adamlarına “Sorununuzu çözmeye yardımcı olalım abi” teklifiyle yanaşıp, sorun yaşatan tarafa saldırı yaptırdıkları, temas halinde olunan iş insanına alacağının yarısı oranında bir fatura çıkarttıkları, itiraz edenleri ise suça azmettirme suçlamasıyla ihbar etmekle tehdit ettikleri öğrenildi. Özavşar ve Çolak’ın aynı zamanda çete elebaşının ve çete mensuplarının borsada bulunan hisse ve şirketlerini de yönetip yönlendirdikleri belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.