Damacana suya rekor zam! Yeni fiyatı dudak uçuklattı

Damacana suya rekor zam! Yeni fiyatı dudak uçuklattı

Artan enflasyon, yaşanan ekonomik doğrudan ürünlere zam olarak yansırken, damacana su da bu zamlardan nasibini aldı.

Son bir yıl içerisinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar hemen hemen her sektör ve hizmete zam olarak yansırken damacana su fiyatları da bu zamlardan nasibini aldı. 19 litrelik damacana suyun fiyatı 100 TL'yi aşarken, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'nin üzerine çıktı. Damacana su fiyatlarında yaşanan bu artışlar, özellikle dar gelirli vatandaşları zor duruma soktu ve oldukça fazla tepki topladı.

1 BARDAK SU 1 TL'Yİ AŞTI

Birgün Gazetesinden Tuğba Göbekçin'in haberine göre; ayda ortalama 5 damacana su tüketen bir ailesinin içme suyu için ödediği tutar 500 TL'yi bulabiliyor. 19 litrelik bir damacana sudan hemen hemen 95 bardak su elde edildiği düşünüldüğünde, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'yi geçiyor.

Picture background

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, maliyet artışlarının fiyatlara yansıdığını belitti. Kalebaşı, artan enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra lojitlik giderlerinin de bu artışta rol oynadığını ifade etti.

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise suyun temel bir yaşam hakkı olduğunu ve ücretsiz sunulması gerektiğini savundu. Yıldız, suyun ticari bir ürün olmaması gerektiğini ve bu konuda yerel yönetimlerin sorumluluk alması gerektiğine de vurgu yaptı.

Picture background

Ayrıca, çeşmelerden akan suyun içme suyu olarak kullanılmasının teşvik edilmesi gerektiğini ve böylece tüketicilerin ambalajlı suyun sürekli artan ekonomik yükünden kurtarılabileceğini dile getirdi.

19 LİTRELİK DAMACA SU FİYATLARI ŞÖYLE:

  • Buzdağı: 130 TL
  • Abant: 105 TL
  • Hayat: 105 TL
  • Sırma: 105 TL
  • Erikli: 100 TL
  • Saka: 95 TL
  • Kayın: 90 TL
  • Akdağ: 85 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.