Darphane basmayınca çözümü böyle buldu. Parasını alan oraya akın etti

Darphane basmayınca çözümü böyle buldu. Parasını alan oraya akın etti

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, bozuk para sıkıntısını çözmek isteyen bir fırıncı, ilginç bir kampanya başlattı.

Fırın sahibi Mehmet Işık, dükkânının camına astığı ilanla, 100 lira bozuk para getiren müşterilere 110 lira vereceğini duyurdu.

aw257147-04.jpgFırıncı Mehmet Işık, müşterilerinin büyük çoğunluğunun kağıt para kullanması nedeniyle bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Bu sorunu çözmek amacıyla başlattığı kampanya kısa sürede ilgi gördü. İlanını gören vatandaşlar, bozuk paralarını getirmek için fırına akın etti.

aw257147-03.jpgKampanyayı başlatma gereksinimini vurgulayan Işık, "İlçede ciddi bir bozuk para sıkıntısı yaşanıyor. Ekmeğin küsuratlı olması bizim için sorun oluşturuyor. 8 liraya ekmek satıyoruz ama çoğu kişi kağıt para getiriyor, bozuk para getiren olmuyor.

aw257147-02.jpgBu nedenle, 100 lira bozuk para getirene 110 lira veriyoruz. Vatandaşlarımızdan evlerindeki bozuk paraları getirmelerini rica ediyoruz" dedi.

aw257147-01.jpgIşık, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ve bozuk para sıkıntısını bu şekilde çözmeyi umduğunu ifade etti. "Kampanya ile bozuk para sorununu çözmüş oluyoruz. Herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.