Denizli'de orman yangınıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Denizli'de orman yangınıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Denizli'de 100. Yıl Atatürk Ormanı'nda dün çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 5 saat içinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alındı.

Akan Mahallesi'nde, fabrika, düğün salonları ve bir otelin yakınında bulunan 100. Yıl Atatürk Ormanı'nda dün saat 17.00 civarında yangın çıktı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 2 helikopter, 120 personel, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 treyler, 2 dozer, 2 greyder ve 10 hizmet aracı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin 13 arazöz, 5 tanker, 5 destek aracı ve 60 itfaiye personeli yangına müdahale etti. Kontrol altına alınan yangının ardından yakındaki Aktepe Mahallesi'nde de bir orman yangını çıktı. Ekipler, bu yangını da havadan ve karadan müdahaleyle yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürdü. Toplamda 30 hektar orman zarar gördü.

İtfaiye ve polis ekiplerinin incelemeleri sonucunda, 100. Yıl Atatürk Ormanı'ndaki yangının, bir fabrika inşaatında yapılan kaynak çalışması sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu başladığı belirlendi. Soruşturma kapsamında kaynak işçileri S.M., H.M. ve M.M. gözaltına alındı. Şüphelilerin polis sorgusu devam ediyor.

Aktepe Mahallesi'ndeki diğer yangının nedeni ise hala araştırılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.