Denizli'de renkli festival başladı

Denizli'de renkli festival başladı

Denizli'de renkli uluslararası halk dansları festivali başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Konuk dansçılar ve yerel katılımcılar, festivalin açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından başlayan kortej yürüyüşüne, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve davetliler katıldı.

Festival kapsamında KKTC, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Kolombiya, Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya ve Dağıstan ile Ankara'dan Kuzeyin Uşakları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü dansçıları yer aldı. Kortej boyunca her ülkenin kendine özgü dansları sergilendi ve renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşün sonunda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, festivalin önemine vurgu yaparak, "Bugün burada birlikte eğlenerek, birlikte mutluluğu paylaşarak dünyaya barış çağrısında bulunuyoruz. Festivalimiz, kültürlerin buluştuğu ve sevgi dilinin hakim olduğu bir platformdur" dedi.

Programın devamında festivalin katılımcıları, Başkan Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti. Festivalin çeşitli mahallelerde devam edecek gösterilerle 27 Temmuz'a kadar süreceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.