Deprem felaketinin boyutunu Çin uydusu kaydetti

Deprem felaketinin boyutunu Çin uydusu kaydetti

Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonucunu Çin uydusu görüntüledi. Kaydedilen görüntülerdeki son durum, depremin boyutunu gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş merkezli depremle derinden sarsılan Türkiye''nin deprem bölgesine ilişkin Çin’in gönderdiği uydulardan gelen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Çin merkezli sektöre medya kuruluşu China Space News''te yer alan habere göre, Çin’in Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmalarının daha iyi analiz edilmesi için uydular gönderdiğini duyurarak bu uydulardan elde edilen görüntüleri paylaştı.

Deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları için sentetik görüntüleme radar sistemini kullanan Çinli bilim insanları iki uydudan veri aldığını açıkladı. Bu uyduların genelde ormanlaştırma, haritalanma ve doğal afetleri engellemek için kullanıldığı belirtildi.

Mikrodalga görüntüleme radar sistemine sahip olan bu cihazların yüzeyin yüksek çözünürlüklü mikrodalga görüntülerini çekebildiği de aktarıldı. 10 Şubat’ta onlarca yüksek çözünürlüklü görüntü çekildiği ve bu bilgilerin Türk yetkililerin yanı sıra bölgedeki Çinli arama-kurtarma ekipleriyle de paylaşıldığı aktarıldı. Bu sayede arama-kurtarma çalışmalarında yardımcı olunduğu da aktarıldı.

2019-2023 YILLARI ARASINDAKİ FARK

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.