Deprem yardım kolilerinde utanç verici kıyafetler: Kirli don mayo terlik bindallı topuklu

Deprem yardım kolilerinde utanç verici kıyafetler: Kirli don mayo terlik bindallı topuklu

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 kentte enkazlar oluşturan depremin sonrasında bölgeye yardım kolileri gönderilirken, yardım adı altında gönderilen kutulardan utanç verici eşyalar çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında 10 şehrimiz yerle bir olurken, yardım adı altında bölgeye gönderilen ikinci el eşyalar büyük tepkilere neden oldu.

Deprem bölgesine gönderilen bazı yardım kolilerinin içinden yazlık kıyafetler, kullanılmış don, mayo, terlikler, topuklu ayakkabılar ve daha saçma sapan birçok şey çıktı. Kına malzemesi ve abiye gönderen bile vardı.

Yardım adı altında gönderilen skandal şeyler sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. Eski 10-15 derece soğukta insanlar çaresiz yardım beklerken, yardım kolilerinden çıkanlar görenleri de insanlığından utandırdı. 

"BU BİR YARDIM. ÇÖPÇÜ TURU DEĞİL"

Bir paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Az önce odada bir arkadaş 1 kamyon kadar “yardım” attıklarını söyledi. Bakın bu bir yardım, ÇÖPÇÜ TURU DEĞİL! Lütfen mayo, topuklu ayakkabı, yırtık eski kıyafet, özel kullandığınız iç çamaşırlarınızı VERMEYİN! İNSAN OLUN! Utanmıyorsanız bari bizi utandırmayın."

Diğer paylaşımlar şöyle:

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.