Depremde yıkılan binalara ilişkin 4 şüpheli gözaltına alındı

Depremde yıkılan binalara ilişkin 4 şüpheli gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasara yol açtığı Osmaniye'deki yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında yakalama kararı verilen 6 şüpheliden 4'ü gözaltına alındı.

Artı Gerçek''in haberine göre; Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçe merkezli meydana gelen depremlerde binlerce binanın yıkılması sonrasında gözler inşaat şirketlerine ve müteahhitlere çevrildi. 

Depremin vurduğu 10 şehirden biri olan Osmaniye''de çok sayıda ölüme neden olan sitelerde ve binalarda tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri nedeniyle 4şüpheli yakalandı.

İYİ PARTİ''DEN UYARI

İYİ Parti, deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek sorunlara ve deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşların haklarının korunmasına ilişkin yetkililere uyarılarda bulundu. İYİ Parti''nin deprem bölgesine ilişkin sunduğu maddeler arasında yıkılan binalardan sorumlu kişiler için yurt dışı yasağı önerisi de yer aldı.

Anadolu Ajansı''nda yer alan bilgiye göre, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 6 Şubat''ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye''de yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ve sitelerde tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı belirtildi.

Yürütülen bilirkişi incelemeleri doğrultusunda bu aşamada altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği aktarılan açıklamada, şüphelilerden dördünün yakalandığı belirtildi.

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Dün, 170 avukat binlerce kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhitleri ile belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.