Depremzede balıkçıya destek

Depremzede balıkçıya destek

Depremde zarar gören su ürünleri yetiştiricilik işletmeleri ile deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçıların desteklenmesine yönelik Cumhurbaşkanılığı kararı yayımlandı. Kararda yapılacak olan desteklerin rakamları belirtildi.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Resmi Gazete''de yayımlanan kararlara göre deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen illerde deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçı gemisi sahipleri ile su ürünleri yetiştiricilik işletmeleri sahiplerinin gelir kaybının karşılanması için destek verileceği belirtildi. 

Kararda, denizde faaliyet gösteren geminin boyuna göre Adana''da 5 bin TL ile 30 bin TL, Hatay''da ise 10 bin TL ile 60 bin TL arasında destek verilecek.

Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, ve Şanlıurfa''da İç sularda faaliyet gösteren gemilerin boyutuna göre ise 3 bin 500 TL ile 6 bin TL arasında destek verilecek.

Depremde üretim tesisleri zarar gören su ürünleri yetiştiricileri  için de deprem öncesinde su ürünleri bilgi sistemine kayıtlı olup yetiştiricilik belgesine sahip olan ve Tarım ve orman müdürlüklerince  hasar tespiti yapılarak kayıt altına alınmış tesislerde,  Balık yumurtası yardımı 0,2TL,  Yavru balık yardımı 1 TL, porsiyonluk balık yardımı30 TL, Anaç balık yardımı 250 TL olarak destek verilecek. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.