Derbiyi IPTV'den izleyenler yandı: Emniyet tek tek tespit etti

Derbiyi  IPTV'den izleyenler yandı: Emniyet tek tek tespit etti

Süper Lig’de Fenerbahçe - Galatasaray derbisini 'kaçak' olarak IPTV üzerinde izleyenlerin tespit edildiği öne sürüldü.

Kadıköy'de oynanan 'Kıtalararası Derbi'de Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Dev derbinin kaybedenleri sadece Fenerbahçe ile sınırlı kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni bir yazılımla derbinin korsan olarak yayınlanamayacağını açıklamıştı. Derbi esnasında ise korsan yayıncılar, dün akşam TFF ve BeinSports'un yazılımcılarını atlatarak derbiyi sorunsuz bir şekilde izleyicilere ulaştırmışlardı.

Derbinin ardından IPTV üzerinden kaçak olarak maçı izleyenlere ise kötü haber geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar birimlerinin, derbiyi kaçak olarak izleyenlerin IP adreslerini tespit ettiği öne sürüldü.. Polis tarafından yapılan tespitin ardından ne tür bir sürecin yaşanacağı henüz belirsizliğini korusa da, yetkililer bir işlem yapılacağını belirtiyor. Siber Suçlar biriminin, belirlediği IP adreslerine sahip kişilerin kimlik bilgilerini savcılık için hazırlayarak dosya halinde sunacağı öğrenildi.

Eğer savcılık, bu konuda dava açılmasına karar verirse, kaçak olarak derbiyi izleyenlerin evlerine ifadeye çağrıldıklarına dair tebligatlar gönderilecek ve savunmaları alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.