Yasemin.com'da yer alan habere göre; Derin dondurucu temizliği, taze dondurulmuş yiyeceklerin muhafaza edilmesi ve sağlığımız açısından çok büyük önem taşır. Dondurucuya yerleştirdiğiniz yiyecekler güzel paketlenmediği takdirde bozulur ve dondurucuda istenmeyen kokulara neden olur. Bu nedenle arada dondurucuyu temizlemek gerekir.
DONDURUCU TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?
- Dondurucuyu temizlemeden önce fişini çıkarın.
- Buzlar eridikten sonra buz parçalarını bez yardımıyla çıkarın.
- Dolabı temizlerken herhangi kesici bir alet kullanmayın.
- Bir kovanın içerisine su, sirke ve karbonat koyup silme işlemine geçin.
- Daha sonra dondurucuyu kuru bez yardımıyla iyice kurutun.
- Derin dondurucu tamamen kuruduktan sonra bütün yiyecekleri düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
DERİN DONDURUCU NE KADAR SÜREDE TEMİZLENMELİ?
- Derin dondurucular en az yılda 2 defa temizlemeniz daha doğru olur.
- Ayrıca dondurucuların ayda bir defa kontrol etmeli, saklama süresi sona eren, yanlış muhafaza nedeniyle bozulan yiyecekleri bekletmeden çıkarıp atmanız gerekiyor.
- Dondurucuyu pratik bir şekilde kullanmak isterseniz koyduğunuz gıdaların üzerine yaptığınız tarihlerini ve saklama sürelerini gösteren etiketler yapıştırabilirsiniz.
- Temizlerken dikkat etmeniz gereken püf noktalarından bazıları çok çabuk temizlemeniz gerektiğidir.
- Ayrıca temizlerken kesinlikle deterjan kullanmamalısınız. Karbonat ve sirke de iyi birer temizleyicidir.
- Dondurucunun içini sirkeli ya da karbonatlı su ile sildikten sonra mutlaka kuru bir bezle kurulayarak nemden arındırmalısınız.
İlgili Haberler