Dev bankadan yüreklere su serpen tahmin: Asgari ücret o rakamı görecek

Dev bankadan yüreklere su serpen tahmin: Asgari ücret o rakamı görecek

Çalışanların merakla beklediği asgari ücrette her gün yeni tahminler gelmeye devam ediyor.

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair tartışmalar sürerken, Deutsche Bank'ın yaptığı tahminler dikkat çekiyor. Banka, Türkiye'de ocak 2025'teki asgari ücret artışının yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olacağını öngördü. Ancak bu tahmine yönelik değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, geçmişte de benzer tahminlerin yapıldığını belirtti.

Bal, asgari ücretin enflasyonun altında kalmasının sosyal sorunlara yol açabileceğini ifade ederek, "Ben asgari ücretin 25 bin TL civarında olacağını düşünüyorum" dedi. Enflasyonun yüksek seyretmesi ve ekonomik koşullar göz önüne alındığında, asgari ücretin belirlenmesinin zorlayıcı olacağına dikkat çekti.

Ayrıca, asgari ücretin devlet açısından bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Bal, bu rakamın diğer ücretler üzerinde de etkili olacağını belirtti. Asgari ücret komisyonunun aralık ayında toplanacağı ve taraflar arasında müzakerelerin yapılacağı hatırlatıldı. Bu süreçte, asgari ücretin nominal değeri kadar alım gücünün de önemine vurgu yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.