Dev havayolu şirketi iflas etmek üzere! 25 uçağını satmıştı

Dev havayolu şirketi iflas etmek üzere! 25 uçağını satmıştı

Ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi. Dev firma en son 25 uçağını satmıştı.

Pandemi sonrası mali sıkıntılarla boğuşan ABD’nin düşük maliyetli havayolu şirketi Spirit Airlines, iflasın eşiğine geldi. Koronavirüs salgını sonrasında toparlanamayan havayolu sektörü, hâlâ ekonomik zorluklarla karşı karşıya. Ulaşım sektörü, pandeminin ardından en çok iflas eden alanlar arasında yer alıyor.

Pandemi süresince seyahat kısıtlamaları ve tatil planlarının iptal edilmesi, sektörde büyük daralmaya yol açtı. Spirit Airlines da bu dönemde ciddi müşteri kaybı yaşadı ve mali sorunlarla boğuşmaya başladı.

65a86dae9a25a1-76528334.webp

25 UÇAĞINI SATMIŞTI

ABD merkezli havayolu şirketi, Wall Street kaynaklarına göre, 21 Ekim’e kadar tahvil sahiplerine 1.1 milyar dolarlık bir ödeme yapmak zorunda kaldı. Bu borcu karşılayamaması dur
umunda iflas riskini masaya yatıran Spirit Airlines, tahvil sahipleriyle müzakere yürütüyor. İflas söylentilerinin yayılmasıyla birlikte şirketin hisseleri borsada sert düşüş yaşadı.

Son olarak Florida merkezli Spirit Airlines, borçlarını azaltmak amacıyla 25 uçağını 'sat-kirala' yöntemiyle sattığı öğrenilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.