Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde! Borç batağına saplandı

Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde! Borç batağına saplandı

İflas bayrağını çeken çekene… Sıra ünlü Havayolu şirketine gelmişken, şirketin kurtulması için gereken miktar belli oldu.

Brezilya’nın önde gelen Gol Havayolu şirketi, iflas korumasından çıkmak amacıyla 1,5 milyar dolarlık bir sermaye enjeksiyonu ve borç yeniden finansmanı planı hazırladı. Bu plan kapsamında şirket, filosunu genişletmeyi ve pandemi öncesi kapasite seviyelerine ulaşmayı hedefliyor.

YENİDEN FİNANSMAN SÜRECİNE GİRİLECEK

Gol Havayolu firması (GOLL4.SA), iflas korumasından çıkmak için planladığı tabloyu paylaştı. Şirket, bu hedefe ulaşmak için 1,5 milyar dolarlık sermaye enjeksiyonu ile yeni bir hisse ihracı ve 2 milyar dolarlık borcun yeniden finansmanını içeren bir plan hazırladı.

gol.jpg

BORÇ BATAĞINDAYDI

Yılın başında iflas koruması talebinde bulunan havayolu şirketi, Boeing tarafından uçak teslimatlarının gecikmesi nedeniyle aksaklıklar yaşamış, borç batağına saplanmıştı.

Şirket, kurtarma stratejisi gereği filosunu genişletmeyi ve marj yükseltmeyi amaçladığı stratejik planını duyurdu. Gol havayolu şirketinin bu planı 5 yıllık olarak devreye sokulacağı söylendi.

Gol hisseleri, bu stratejik planın açıklanması sonrası yüzde 3,5 oranında düşüş gösterdi. Şirket, hisselerinin iflastan çıkışta "minimum değere" ulaşabileceğini belirtti.

gol-2-984x554.jpg

REKABET KIZIŞACAK

Gol Linhas Aereas, iflastan çıkmak için teklifleri değerlendireceğini de açıkladı. Haziran’da başlatılacak olan rekabet süreci, yılın üçüncü çeyreğinin sonuna kadar devam edecek.

Firma, finansman sürecindeki iyimser tabloya rağmen “Başarılı bir çıkış finansmanı bekliyoruz, ancak sürecin bir işlemle sonuçlanacağının garantisi yok” açıklamasında bulundu.

Havayolu şirketi, uçak filosunu 2029 yılına kadar 169 uçağa çıkarma planını da açıkladı. Şirketin halihazırdaki filosu 142 uçaktan oluşuyor. Öte yandan firma, 2026 yılına kadar pandemi öncesinde gösterdiği yurt içi kapasitesine çıkmayı da hedefine koyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.