Dev holdinge kayyum atandı: Borsa İstanbul'da hisseleri çakıldı

Dev holdinge kayyum atandı: Borsa İstanbul'da hisseleri çakıldı

Borsa İstanbul’da işlem gören Işıklar Enerji ve Yapı Holding’e kayyum atamasının ardından hisseleri çakıldı.

Enerji, inşaat ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Işıklar Enerji ve Yapı Holding, son dönemde yönetim kriziyle gündeme gelmeye devam ediyor.. Şirketin yüzde 99.10'u halka açık olmasına rağmen, yalnızca yüzde 0.64 hisseye sahip olan yönetim kurulunun hala şirketi yönetmeye devam etmesi, 26 Mayıs 2024'te yapılan genel kurul toplantısında tartışmalara yol açtı. Yönetim kurulunun görev süresi dolmasına rağmen hukuki süreci tamamlamadan görevde kalmaya devam etmesi, kayyım atanması taleplerinin mahkemeye taşınmasına neden oldu.

13 Eylül 2024'te düzenlenen genel kurulda iddialara göre Rıza Kutlu Işık, hissedarlara yönelik tehditkar açıklamalarda bulunara, "Çok fazla ateş etmekten sol kulağım az duyuyor, kusura bakmayın." dedi. İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, yönetim kurulunun görev süresinin dolmuş olması ve yönetim organlarının yeniden yapılandırılması ihtiyacı nedeniyle Emine Leyla Kıyat'ı bağımsız denetçi olarak holdinge kayyum atadı. Bu karar sonucunda, şirketin olağanüstü genel kurula gitmesi gerekecek.

2024'ün ilk 6 aylık döneminde 176 milyon 980 bin TL konsolide net zarar açıklayan Işıklar Enerji Yapı Holding'in Borsa İstanbul'daki hisseleri kayyım kararının ardından taban fiyatından işlem gördü ve hisseler bir sonraki gün de düşüşle açıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.