Dev telefon markası otomobil fabrikası kuracak! Beklenen haber geldi

Dev telefon markası otomobil fabrikası kuracak! Beklenen haber geldi

Ünlü telefon markası arazi satın alarak otomobil fabrikası kurma kararı aldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında SU7 modelinin ön siparişe açılmasıyla büyük bir satış başarısı elde eden Xiaomi, elektrikli araç üretimindeki iddiasını daha da güçlendirmek amacıyla yeni bir yatırım gerçekleştirdi.

Çinli teknoloji devi, elektrikli araç üretimine yönelik stratejik bir adım atarak, yeni bir fabrika için 131 dönüm arazi satın aldı.

xiaomi-headquarter.jpg

Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 modelinin yoğun ilgi görmesinin ardından, elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlarını hızlandırma kararı aldı. Nisan ayında aldığı yüksek siparişlerin teslimat sürelerini uzatmak zorunda kalan şirket, bu başarının ardından üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Pekin Belediye Planlama ve Doğal Kaynaklar Komisyonu’nun yayımladığı bilgilere göre, Xiaomi mevcut fabrikasının yakınında bulunan 131 dönümlük bir arazi satın alarak yeni adım attı.

xiaomi-otomobil-fabrikasi-tarih.jpg

Xiaomi'nin yan kuruluşu olan Xiaomi Jingxi Technology Ltd. tarafından edinilen bu arazi, üst düzey otomobil ve yeni enerji akıllı araç endüstrisinin geliştirilmesi amacıyla kullanılacak. Bu yeni yatırım, Xiaomi’nin elektrikli araç üretim kapasitesini önemli ölçüde artırarak pazar payını genişletmesine olanak sağlaması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.