Dijital platformlara dev zam. Asgari ücrete yaklaştı

Dijital platformlara dev zam. Asgari ücrete yaklaştı

Türkiye'de dijital platformların popülaritesi artarken, bu platformların abonelik ücretleri de hızla yükseliş gösteriyor.

Netflix, Disney Plus, BluTV, Amazon Prime Video, Exxen, GAİN, MUBI ve YouTube Premium gibi önde gelen platformların yıllık abonelik ücretleri, neredeyse bir asgari ücret seviyesine ulaşmış durumda. Bu durum, dijital içeriklere olan talebi artırırken, kullanıcıların bütçelerini de zorluyor.

2024 yılı itibarıyla dijital platformların fiyatlarında önemli artışlar yaşanıyor. Özellikle Netflix ve Disney Plus gibi büyük platformlar, yıl içinde önemli zam kararları aldı.

Netflix, yılın başında yüzde 30'a varan zamlarla abonelik ücretlerini güncelledi ve daha sonra ikinci bir yüzde 30'luk zam daha uyguladı. Disney Plus da Şubat ayında abonelik ücretlerini artırdı.

En çok takip edilen dijital platformların güncel abonelik ücretleri şu şekilde:

- Netflix: Temel Plan aylık 149,99 TL, Standart Plan aylık 229,99 TL, Özel Plan aylık 299,99 TL. Yıllık abonelik ücreti 1800 TL'ye denk geliyor. Netflix, geniş dizi ve reality show içeriğiyle dikkat çekiyor.

- Disney+:Aylık abonelik ücreti 134,99 TL, yıllık abonelik ücreti 1.349 TL. Marvel, Star Wars, Pixar ve Nat-Geo gibi popüler içeriklere erişim sağlıyor.

- BluTV: Aylık abonelik ücreti 139,90 TL. Yıllık abonelikte ise 12 taksit seçeneğiyle ayda 69,90 TL'ye erişim mümkün. Türk dizi ve filmleri için tercih edilen bir platform.

- Amazon Prime Video: Aylık abonelik ücreti 39 TL. Amazon Prime üyeliği, diğer Amazon hizmetlerine de erişim sağlıyor.

- Exxen: Reklamlı üyelik aylık 99,90 TL, reklamsız üyelik 137,90 TL. Özellikle spor ve özgün içeriklerle dikkat çekiyor.

- GAİN: Aylık abonelik ücreti 149 TL. Öğrencilere özel indirimler sunuluyor.

- MUBI: Aylık abonelik ücreti 129 TL, yıllık abonelik ücreti 1.188 TL. Sanat sineması ve yönetmenlerin ödüllü filmleri için ideal.

- YouTube Premium: Öğrenciler için aylık ücret 37,99 TL, aile üyeliği aylık 115,99 TL. Reklamsız YouTube deneyimi sunuyor.

Dijital platformların sunduğu her an ve her yerden erişim imkanı, kullanıcıların içeriklere olan ilgisini artırıyor ancak yüksek abonelik ücretleri de dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.