Dikkat çeken seçim anketi yayımlandı. 'CHP, hiç olmadığı kadar oy alabilir'

Dikkat çeken seçim anketi yayımlandı. 'CHP, hiç olmadığı kadar oy alabilir'

Son günlerde seçim anketleri tekrar geniş bir ilgi odağı haline geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde birinciliği elde eden CHP, anketlerde de ilk sırayı kazanmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, canlı yayında dikkat çeken bir açıklama yaptı ve CHP'nin tarihinin en yüksek oy oranını alabileceğini öne sürdü.

i-22.webp

CHP'NİN YÜKSEK OY POTANSİYELİ

Hilmi Daşdemir, tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada, CHP'nin mevcut durumda "bir rüzgarı" olduğunu ifade ederek, "Bugün genel seçim olsa CHP, hiç olmadığı kadar oy alabilir" dedi. Daşdemir, CHP'nin birinci ya da başa baş durumda olduğunu belirtti ve bu noktada dikkat çeken bir oy oranına işaret etti.

secim-hlxe-cover.jpgAnket sonuçlarına göre, ekonomik sorunların Türkiye'nin en önemli problemi olduğunu vurgulayan Daşdemir, "En önemli sorun nedir?" sorusuna yüzde 65'le 'ekonomi' cevabının verildiğini aktardı. Ekonomiyi kimin çözeceği konusunda ise, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 22 ile birinci sırada yer aldığını, CHP'nin ise yüzde 18 ile ikinci sırada olduğunu belirtti. "Hiçbiri" diyenlerin oranı ise yüzde 37,5 olarak belirlendi.

i-21.webp

ASAL VE MAK ARAŞTIRMA ANKET SONUÇLARI

ASAL Araştırma tarafından paylaşılan son anket sonuçlarına göre, kararsızların dağıtılmasıyla CHP'nin oy oranı yüzde 33,2'ye yükselirken, AK Parti yüzde 31,5 ile ikinci sırada bulunuyor. Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP yüzde 9,5 ile üçüncü sıradayken, DEVA Partisi yüzde 9,1 ile dördüncü sırada yer aldı.

0x0-23-haziran-bakirkoy-secim-sonuclari-istanbul-yenileme-secimlerinde-bakirkoy-ilcesini-kim-kazandi-1561295231436.jpgÖte yandan, MAK Araştırma'nın yayınladığı son ankette de kararsızların dağıtılmasının ardından CHP'nin oy oranı yüzde 31,2 olarak ölçülürken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 30 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.