Dikkat ! Sıcak havalar yerini serin havalara bırakıyor

Dikkat ! Sıcak havalar yerini serin havalara bırakıyor

Tam anlamıyla soğumayan havalar hafta başı itibariyle yerini serin havaya ve yağmura bırakıyor... Hastalık havaları kapıda !

Türkiye eyyamı bahur sıcaklarını yaşadığı yaz mevsimini geride bıraktı. 2023 yazın da İstanbul termometreleri 40 dereceleri görmüş olup bu günlerde sıcaklık 20-22 derecelerde seyrediyor.

thermometer-4767443-1280.jpg

Hava tahminlerinin paylaşıldığı Hava Forum sayfasında yapılan paylaşımda sıcak havaların soğuk havalara el vereceği belirtilerek 'pazar günü 81 şehirde güneş bekliyoruz. Haritamız yine kırmızı, yani sıcaklar mevsim normallerinin üzerinde... Pazartesi ilk saatler ise bu harita mavi renk tonlarına bürünecek yani normal hava derecelerinin altına ineceğiz. Bir normal üstü bir normal altı hastalık havası... ' denildi.

f71-09nw8aavfat.jpg

Hastalık havası geldi çattı !

grip.webp

Havaların soğumasıyla birlikte her yıl Ekim ayıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu belirten Prof. Dr. Timurkaynak : Maske kullanımının koronavirüs dönemindeki gibi olmadığını belirterek dikkat edilmesini ve ardından Aralık ayında enfeksiyon yolu hastalığında artış olacağının sinyallerini verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.