Dilan Polat ve Engin Polat’ın devleti uğrattıkları zarar belli oldu! İfadeleri ortaya çıktı: ‘Borcumuz varsa ödemek isteriz’

Dilan Polat ve Engin Polat’ın devleti uğrattıkları zarar belli oldu! İfadeleri ortaya çıktı: ‘Borcumuz varsa ödemek isteriz’

Dilan ve Engin Polat çiftinin "vergi suçu" soruşturması kapsamında ifade verdikleri ve bu ifadelere dair detaylar gün yüzüne çıktı.

Dilan-Engin Polat vergi soruşturmasında bilirkişi raporuna göre, çiftin devleti uğrattığı zarar belli oldu. Soruşturma kapsamında verdikleri ifade ise hayrete düşürdü.

İfadesinde kendisine ait bir kredi kartı olmadığını söyleyen Dilan Polat, tüm finansal işlemlerinin eşinin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Engin Polat ise şirketlerinin aylık cirosunun zaman zaman 10 milyon liraya kadar ulaşabildiğini ifade etti.

2023/10/15/dilan-polat-altin-tozlu-kahve-1.webp

Soruşturma kapsamında hazırlanan rapor, çiftin sahip olduğu şirketlerin vergi usulsüzlüğünden kaynaklanan mali zararının ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koydu.

‘DEVLETE BORCUMUZ VARSA ÖDEMEK İSTERİZ’

Savcılığa verdiği ifadesinde Dilan Polat, şirketlerin finansal işleyişi hakkında bilgisi olmadığını belirterek, "Limited şirket ve anonim şirket ne demek bilmiyorum. Vergi borcumuz olduğunda nereye ödüyoruz bilmiyorum. İnternet bankacılığı kullanmayı bilmiyorum. Paraya ihtiyacım olduğunda Engin bana genelde nakit veya Engin'in kredi kartı ile ödeme yapardı. Çok tehdit aldığımız için yanımızda korumalar olurdu. Ödemeleri de onlar yapardı. Şahsım adına kredi kartım yoktur. Devlete bir borcumuz varsa ödemek isteriz" dedi.

2023/10/03/dilanpolat3.jpg

"BİRKAÇ FATURA GÖZDEN KAÇARAK..."

Engin Polat ise yapılan incelemelerin sağlıklı olmadığını savundu. Polat, henüz cezaevinden çıkalı 25 gün olduğunu ve raporları inceleyerek detaylı bir yazılı savunma sunacaklarını ifade etti. Ayrıca Polat, "Bizim ticaretimiz gerçekti. Birkaç fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil, sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir. Şirketi yaklaşık 1,5 yıl işlettik. 2023 yılının ekim ayında cezaevine girdiğim süreye kadar kampanya dönemlerimize göre aylık 5 ila 10 milyon lira arasında ciromuz vardı. Ciroya göre de giderimiz artıyordu. Bu şirkette kullandığımız ürünlerin bazılarını fason firmalardan alıyorduk. Yine de faturalarımızı kesiyorduk. Faturasız hiçbir işlem yapmadık. Kayıt dışı bir işlem yapmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

2023/10/16/dilan-polat-ve-engin-polat-sorusturmasinda-yeni-detaylar-4-ayri-suc-13-supheli.jpg

DEVLETE VERİLEN ZARAR 510 MİLYON LİRA

Bilirkişi raporu sonucunda Polat çiftine ait 15 şirketin devlete toplamda 510 milyon lira zarar verdiği tespit edildi. Hazırlanacak iddianamede, çift ve diğer şüphelilerin her bir şirket için ayrı ayrı "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanması bekleniyor.

2023/10/16/dilanpolat.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.