Dilan Polat'a bir şok daha. 27 yıl hapsi istenmişti

Dilan Polat'a bir şok daha. 27 yıl hapsi istenmişti

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon sonrasında Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma, hızla ilerliyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çeşitli suçlamalarla 16 şüpheli hakkında dava açıldı ve önemli taleplerde bulunuldu.

dtc30j6vye-zeyeja3ky6q.webpOperasyon, 1 Kasım 2023 tarihinde başlayıp devamında gerçekleştirilen detaylı incelemeler sonucunda yapıldı.

Polis ekipleri, Şişli ilçesinde bulunan bir apartmanın zemin katında yer alan bir dükkanda, çok sayıda kedinin kötü şartlarda tutulduğuna dair gelen ihbar üzerine harekete geçmişti. Dükkanda yapılan aramalarda 85 kedi bulunduğu ve hayvanların sağlık durumlarının kötü olduğu belirlenmişti.

polat.jpgAncak olayın boyutları daha da genişledi. İddianameye göre, Dilan Polat, eşi Engin Polat ve beraberindeki 14 şüpheli "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" gibi suçlamalarla karşı karşıya.

dilan-polat-cccl-cover.jpgİddianamede ayrıca, soruşturma kapsamına alınan 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve diğer malvarlıklarının müsadere edilip mülkiyetinin kamuya geçirilmesi talep edildi.

Operasyonun başladığı tarihten bu yana yapılan detaylı incelemelerde, şüphelilerin finansal işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı, sahte fatura düzenlendiği ve milyonlarca liralık para trafiği gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu süreçte Dilan ve Engin Polat'ın yönetimindeki şirketlerde yapılan diğer usulsüzlükleri de tespit etti.

1084891827-0-4-797-452-1920x0-80-0-0-e05fb5ef09e6734a31606ca7eb0c2a58.jpgŞu anda Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelenen iddianame, şüphelilere yönelik ağır cezaları içermekte ve soruşturmanın derinleştirilmesiyle ilgili daha fazla gelişme bekleniyor.

Operasyonun ardından, şüphelilerin avukatları ve ilgili kurumlar arasında sürekli iletişim halinde olunduğu ve davanın yasal süreçlerine ilişkin detayların titizlikle takip edildiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.