Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedilmiş! Mahkemenin gerekçesi ortaya çıktı

Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedilmiş! Mahkemenin gerekçesi ortaya çıktı

Dilan Polat'ın mahkemeye sunduğu tahliye reddedilmişti. Nedeni belli oldu.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada kara para aklama suçlamasıyla haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

266647.jpgİstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bu karar üzerine, sanıkların avukatları, dosyaya gelen son MASAK raporunun müvekkillerinin lehine olduğunu belirterek tahliye talep etti.

dilan-polat-cezaevinde-yasadiklarini-ilk-kez-anlatti-ibadet-edip-dusunuyorum-egbn-1.webpMahkeme, 4 tutuklu sanığın itirazını reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ancak Dilan Polat için ayrı bir değerlendirme yapıldı.

Mahkeme, Dilan Polat'ın sağlık sorunları ve MASAK raporunda suç unsuru olabilecek bir eylemin tespit edilememesi gerekçesiyle tahliye talebini değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı. Ayrıca, Polat hakkında henüz savunması alınmadığı ve kuvvetli suç şüphesinin varlığına dair somut deliller bulunduğu belirtildi.

Mahkeme, Dilan Polat için kaçma şüphesi olduğunu da vurgulayarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosya, eksik evraklar tamamlandıktan sonra yeniden değerlendirilmek üzere İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.