Dior’a kayyum atandı ‘Kimse bunu beklemiyordu’

Dior’a kayyum atandı ‘Kimse bunu beklemiyordu’

Dünyaca ünlü çanta markası Dior’a kayyum atandı.

Çanta sektöründe büyük bir marka haline gelen Dior'un son zamanlarda tedarikçilerinden 57 euro'ya ürettiği çantaları müşterilere 2.790 euro'ya sattığı ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen İtalyan savcılar, LVMH'nin bağlı kuruluşu Dior'un üçüncü taraf tedarikçileri kullanarak işçi istismarı yaptığını araştırıyor.

Savcılar, tedarikçi şirketlerin, mağaza satış fiyatlarının küçük bir kısmı karşılığında çantaları üretmek için işçileri kötü koşullarda çalıştırdığını aktardı.

14b6.webp

Konuya ilişkin geçen ay yapılan incelemelerde, Dior'un bir tedarikçisine 2.780 euro'ya satılan çantaları 57 euro'ya ürettiği ortaya çıktı. Bu nedenden dolayı firmalara kayyum atandı.

Yalnız bu maliyetler, deri gibi hammaddeleri içermiyor. Savcılık belgelerinde, Dior'un ilgili biriminin tedarikçi şirketlerin çalışma koşullarını ve teknik yeteneklerini denetlemediği konuşuluyor.

YASADIŞI ÇALIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

İncelemeler, işçilerin fabrikada uyuyarak günün her saati çalışabilecekleri ve hatta gece ve tatil günlerinde üretim yapıldığına dair kanıtlara rastladı. Çalışanların çoğunun Çin'den geldiği ve bazılarının yasadışı olarak çalıştığı aktarıldı. Ayrıca, güvenlik cihazlarının kaldırılarak makinelerin daha hızlı çalıştırılmasına imkan tanındığı bilgisi paylaşıldı.

istockphoto-517442317-612x612.jpg

LVMH, konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmazken, mahkeme belgeleri Dior'un tedarik zincirinde iyileştirmeler yapılacağına dair bir not içerdiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve lüks şirket, tedarikçilerini yeterince denetlememekle suçladığı öğrenildi.

Bu olay, lüks moda markalarının tedarik zincirindeki işçi hakları ve üretim koşulları konularında artan dikkatleri yeniden gündeme getirirken ünlü marka üzerindeki bu iddialar müşterilerini şoke etti.

dunyaca-unlu-canta-markasi-diora-kayyum-atandi-xxvo.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.