Dolar o tarihte 5 TL birden yükselecek. Merkez Bankası açıkladı

Dolar o tarihte 5 TL birden yükselecek. Merkez Bankası açıkladı

TCMB, düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket raporunda, dolar kurunun o tarihte 5 TL üzerine çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Son üç ay boyunca yatay seyreden dolar kuru, döviz yatırımcılarında endişe yaratırken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket raporunda, dolar kurunun önümüzdeki aylarda 5 liranın üzerine çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

İstikrarlı bir seyir izleyen dolar/TL paritesi, son üç aydır hareketsiz kalmaya devam ediyor. Türkiye'de yüksek enflasyon ortamında bile dolar kurunun 32 TL civarında sabitlenmesi, döviz yatırımcılarının kar elde etme konusundaki sıkıntılarını derinleştiriyor. Bu durum, yatırımcıların "Dolar ne zaman yükselecek?" sorusuna cevap aramalarına yol açıyor.

5 TL BİRDEN YÜKSELECEK

TCMB'nin haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, finansal ve reel sektörden toplam 68 katılımcının beklentilerine göre, dolar kurunun 31 Aralık 2024'e kadar 37,7463 TL'ye ulaşabileceği öngörülüyor. Bu tahmin, şu anda 32,88 TL seviyelerinde olan dolar/TL paritesinin yıl sonuna kadar 5 lira üzerinde bir artış yaşayabileceğini işaret ediyor.

Ekonomistler, yeni bir kur krizi riskinin düşük olduğunu belirtiyor ancak bu yükselişin aşamalı olarak gerçekleşebileceğine dikkat çekiyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.