Dondurmayı sakın böyle tüketmeyin! Ciddi tehlikeleri bulunuyor

Dondurmayı sakın böyle tüketmeyin! Ciddi tehlikeleri bulunuyor
Havaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan dondurmada raflardaki yerini almaya başladı Ancak bu lezzetli gıda uygun koşullar sağlanmadığı sürece sağlık için önemli riskler barındırıyor.

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, dondurmanın besin değeri yüksek ve lezzetli bir tatlı olduğunu belirterek, tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti.

Yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra protein, karbonhidrat, yağ ve birçok mineral ve vitamin içeren dondurmanın sağlıklı bir seçenek olduğunu vurguladı. Ancak, dondurmanın taze ve hijyenik olmasının önemine dikkat çekerek, tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

gelato.jpg

Toprak, dondurma alırken ambalajın üzerindeki son tüketim tarihine, ambalajın deformasyonuna ve ürünün erime veya yumuşama olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, tekrar dondurulmuş dondurmaların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Evde kutulu dondurma tüketilecekse, alışverişin en sonunda alınıp hızlıca eve götürülerek dondurucuya konması gerektiğini ve tüketeceği kadarı porsiyonlanıp geri kalanının dondurucuda saklanması gerektiğini ifade etti.

5836c92d180000230c30fd67.jpegAçıkta satılan dondurmalardan uzak durulması gerektiğini belirten Toprak, çünkü dondurmanın soğuk zincirde saklanması gerektiğini ve süt ürünü olduğu için ciddi gıda zehirlenmesine neden olabileceğini söyledi.

Ayrıca, dondurma alırken kullanılan külahların kapalı ambalajlarda olması gerektiğini ve su içinde bekletilen kaşıkların sürekli olarak değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Dondurmanın içinde bulunan süt ve süt ürünleri, salep, kakao veya meyve aromaları gibi bileşenler nedeniyle özellikle diyabet gibi hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

img-63ce5560ceee0.jpgSon olarak, pastane sahibi Dinçer Acar, dondurmanın hijyenik bir ortamda üretilmesi gerektiğini ve kaliteli malzemelerin kullanılmasıyla taze ve lezzetli bir ürün elde edilebileceğini belirtti. Müşterilerin de dondurma alırken kaliteye önem vermesi gerektiğini söyledi.

Dondurma alışverişi yapan müşterilerden Ramazan Özkan ise ailesiyle birlikte dondurmayı çok sevdiklerini ve kaliteli dondurmaları tercih ettiklerini ifade etti. Tanıdık ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.