Dünya için tehlike çanları çalıyor! Felaket resmen açıklandı

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Felaket resmen açıklandı

İklim değişikliğinin etkileri nedeniyle dünya için tehlike çanları çalıyor. Uzman isim resmen açıkladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, iklim değişikliğinin etkilerini değerlendirerek, gelecekte su kıtlığı ve su savaşlarının yaşanabileceğini söyledi.

640xauto-34.webp

MEVSİMLER KISALTMIYOR ARA MEVSİMLER HIZLI GEÇİYOR

Prof. Dr. Cebeci, "Mevsimler aslında azalmıyor ama ara mevsimlerde hızlı geçişler var. Örneğin bu sene Haziran ayını geçmiş yıllara göre oldukça sıcak geçirdik. Türkiye Akdeniz kuşağında, ılıman iklim kuşağında bir ülke. Fakat subtropikal iklim kuşağında olan Ekvator gibi yerlerde iki mevsimi görüyoruz. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı bölgelerin yavaş yavaş subtropikale doğru kaydığı düşünülüyor." dedi.

640xauto-36.webp

TEHLİKE ÇANLARI ÇALMAYA BAŞLADI

Cebeci, "İklimsel tehlike çanlarının çaldığını belirterek, "İnsanoğlu kaynaklı olan iklim değişikliğinin yaşattığı etkileri bu şekilde gözlemliyoruz. Bu durum artık bu şekilde de gözlemlemiyoruz. Dünyada ve ülkemizde çölleşme, su kaynaklarının azalması veya yok olması, iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının atmosferde her geçen gün artması ve özellikle karbondioksit ve metan gazının emisyonunun artmasına dair önlemler alınsa da yeterli olmaması etkili. Bu konularla ilgili artık herkesin çok daha duyarlı olması lazım. Artık çanlar gerçekten çalıyor. Hem de kötü çalıyor. Bundan sonraki gelecek olan kuşaklar için sadece mevsimsel değişimi görmeyip aynı zamanda su kıtlıklarını da yaşayacağız. Bundan sonraki zamanlarda belki de hep birlikte su savaşlarını göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.