Dünya Tütünsüz Günü Edirne'de kutlandı

Dünya Tütünsüz Günü Edirne'de kutlandı

Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" kapsamında, vatandaşları sigara bırakmaya teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tütün ürünlerinin zararları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nde, Edirne'de gerçekleştirilen etkinliklerde vatandaşlara broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Ekipler, stantta gelen soruları yanıtladı ve ücretsiz Karbonmonoksit ölçümleri gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören bu ölçümler sayesinde vatandaşlar, akciğerlerindeki zararlı gaz miktarı hakkında bilgi sahibi oldular.

"YAŞLANINCA BIRAKIYORLAR"

Ölçüm yaptırmak için stanta gelen 70 yaşındaki Ertan Alkan, sigaraya yeni başlayan gençlere tavsiyelerde bulundu. Alkan, gençlerin genellikle bir hevesle sigaraya başladığını ve çoğunlukla yaşlandıkça bıraktıklarını belirterek, sigarayı erken bırakmanın avantajlarına değindi. 31 yıl önce sigarayı bıraktığını ifade eden Alkan, "Sigara içmeye devam etseydim bugün yaşıyor olur muydum bilemiyorum. Sigarayı bırakmak çok iyi oldu. Gençlere tavsiyem, ne kadar erken bırakırsalar o kadar kazançlı çıkarlar. Tabii en güzeli hiç başlamamak, ama şimdi sigara içme yaşı oldukça düştüğü için, ne kadar erken yaşta bırakılırsa o kadar faydalı olur" dedi.

Bu etkinlik, sigara kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı ve sağlıklı yaşam davranışlarını teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir girişim olarak dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.