Dünyaca ünlü ekonomist nokta atışı tarih verdi: Fiyatları adeta dip yapacak

Dünyaca ünlü ekonomist nokta atışı tarih verdi: Fiyatları adeta dip yapacak

Dünyaca ünlü ekonomist Harry Dent’in ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri tüyler ürpertti.

Ünlü ekonomist Harry Dent, 2025 yılını işaret ederek ekonomiye ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu.

66.jpg

Dent, merkez bankalarının neden olduğu balon ekonominin henüz patlamadığını belirterek büyük bir ekonomik krizin kapıda olduğunun altını çizdi.

Ünlü ekonomist Harry Dent, mevcut ekonomik koşullara benzer bir örneğinin tarihte hiç yaşanmadığını belirterek "Akşamdan kalma olduğunuzda daha iyi hissetmek için daha fazla içerseniz, onların yaptıkları da tam olarak bu. Balon son 14 yıldır şişiyor ve normal şartlarda beş ila altı yılda patlaması gerekirken, bu sefer uzun süre devam etti. Bu yüzden 2008-2009 krizinden daha büyük bir çöküş yaşanması bekleniyor." dedi.

Hisse değeri yükselerek dünyanın en değerli şirketi olan Nvidia gibi büyük şirketlerin hisselerinin ve borsanın çakılacağını savunan Dent "Bu balonun sonu kötü bitmeyen tek bir örneği yok ve bu seferki çok daha büyük ve etkili olacak" ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarının 2012 yılındaki seviyelere geri döneceğini öne süren Dent, Çin ve Japonya'daki zenginlerin boş mülkleri teminat olarak satın aldığına dikkat çekerek bu durumun potansiyel bir piyasa çöküşünü tetikleyebileceğini savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.