Dünyaca ünlü oyun firması satılıyor: Yeni sahibi belli oldu

Dünyaca ünlü oyun firması satılıyor: Yeni sahibi belli oldu

Dünyaca ünlü Fransız oyun devi Ubisoft satılıyor. Yeni sahibi belli oldu.

Assassin's Creed, Far Cry ve Rainbow Six gibi birçok ünlü oyunun yapımcısı olan Fransız oyun şirketi Ubisoft'un satılması için görüşmelere başlandığı öne sürüldü.

İflasın eşiğinde olduğu iddialarıyla gündeme gelen Ubisoft ile Çin merkezli teknoloji ve oyun devi Tencent Games arasında satın alma görüşmelerinin başladığı belirtildi.

Ubisoft'un kurucu ailesi olan ve yüzde 20 hisseye sahip olan Guillemot ailesinin şirketin satışına ilişkin danışmanlarla görüşmelere başladığı öğrenildi.

Oyun deviin hali hazırda yüzde 10 hissesine sahip olan Tencent ile yapılan satın alma görüşmelerin ardından Ubisoft hisselerinde yüzde 30’dan fazla bir değer artışı yaşandı. Satın alma sürecinin hala erken aşamada olduğundan, anlaşmanın kesinleşip kesinleşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Ubisoft, son dönemde büyük projelerinde yaşanan ertelemeler ve ticari başarı beklentilerini karşılayamama sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştı Şirket özellikle, Avatar: Frontiers of Pandora, Skull and Bones ve Star Wars: Outlaws gibi merakla beklenen oyunların ertelenmesi dikkat çekerken, popüler oyunlar arasında yer alan Assassin's Creed serisinin Japonya temalı yeni oyununun 2025'e kadar gecikmesi de şirketin üzerindeki baskıyı artırıyor.

Ubisoft, Steam platformuna geri dönme gibi stratejik adımlar atsa da, şirketin geleceğinin Tencent ile yapılacak bu önemli anlaşmaya bağlı olup olmadığı henüz netlik kazanmış değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.