Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! Türkiye'den 3 şehir listede yerini aldı

Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! Türkiye'den 3 şehir listede yerini aldı

Dünyanın en mutlu şehirleri açıklandı. Her sene yayınlanan araştırmanın yeni sonuçları ortaya çıktı.

İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü'nün hazırlamış olduğu bu çalışmada, şehir sakinlerine yaşam kalitesi, çevre, toplu ulaşım ve yerel yönetim gibi konular hakkında sorular yöneltildi.

Sorulara verilen cevaplar yetkililer tarafından analiz edilerek yapılan sırlamada Kuzey Avrupa şehirleri üst sıralarda yer aldı.

Araştırmada Danimarka'nın Aarhus şehri birinci olurken, İsviçre'nin Zürih kenti ikinci, Almanya'nın başkenti Berlin ise üçüncü sırada yerini aldı.

İsveç'ten Gothenburg döndürcü, Amsterdam beşinci sırada yer alırken, bu şehirleri Helsinki, Bristol, Kopenhag, Cenevrei Münih ve Stockholm takip etti.

TÜRKİYE'DEN 3 ŞEHİR LİSTEDE YER ALDI

Şehirlerin aldıkları puanlara göre farklı kategorilere ayrıldığı listede Türkiye'den de üç şehir yer aldı.

İstanbul, 197. sırada yer alarak bronz şehir kategorisine dahil oldu.

İstanbul, Buenos Aires, Varşova ve Cape Town gibi şehirleri geride bırakırken, Doha, Kuala Lumpur, Zagreb ve Liverpool gibi şehirlerin gerisinde kaldı.

Listede yer alan Türkiye'nin ikinci şehri ise 222. sırada yer alan İzmir oldu. İzmir, Braşov ve Malaga'nın gerisinde kalırken, Cidde ve Toronto gibi şehirleri geride bıraktı. Listenin sondan beşinci sırasında yer alan Antalya ise Türkiye'den listeye giren üçüncü şehir oldu. Antalya, Brezilya, Arjantin, Çin ve Güney Afrika'dan şehirleri geride bırakarak 246. sıraya yerleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.