Dünyanın en yüksek noktasına çıkamadan geri döndüler 'Tırmanış yarıda kaldı'

Dünyanın en yüksek noktasına çıkamadan geri döndüler 'Tırmanış yarıda kaldı'

Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan yerli ve yabancı dağcılar, yoğun kar yağışı nedeniyle 4 bin 200 metreden geri dönmek zorunda kaldı.

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan yerli ve yabancı dağcılar, yoğun kar yağışı nedeniyle 4 bin 200 metreden geri dönmek zorunda kaldı.

Yüzlerce tırmanış deneyimine sahip dağcı rehberi Resul Civaş önderliğinde bir grup yerli ve yabancı dağcı, 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'na tırmanışa başladı. Heyecanla zirveye ulaşmayı hedefleyen dağcılar, ilk gün 3 bin 800 metredeki birinci kampa ulaşmayı başardı.

Ancak ertesi gün yoğun kar yağışı, dağcıların 4 bin 200 metreden yukarıya tırmanmalarını engelledi. Görüş mesafesinin azalması ve zeminin kayganlaşması, tırmanışı oldukça riskli hale getirdi.

Daha fazla dayanamayan ve tırmanışa devam edemeyen dağcılar, Ağrı Dağı'nın 4 bin 200 metreden iniş yaptılar. Zorlu şartlarda iniş sırasında da yoğun kar yağışından etkilenen dağcılar, birinci kampa sağ salim ulaşmayı başardı.

Dağcı rehberi Resul Civaş, yoğun kar yağışına rağmen tırmanışa devam etmeye çalıştıklarını, ancak şartların zorlaşması nedeniyle 4 bin 200 metreden geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Civaş, yarın hava durumunun uygun olması halinde ikinci kampa gideceklerini ve zirve tırmanışını tamamlayacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.