Dünyanın en zehirli yılanı Bolu'da görüldü

Dünyanın en zehirli yılanı Bolu'da görüldü

Bolu'da, nadir bulunan ve dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan boynuzlu engerek yılanı, doğa sever ve doğa sporlarına meraklı olan Ufuk Ak (38) ve arkadaşları tarafından görüldü.

At Yaylası mevkisinde motosiklet turuna çıkan Ak ve arkadaşları, boynuzlu engerek yılanıyla karşılaştıktan sonra motosikletlerini durdurup yılanın yanına gittiler. Ak, o anları cep telefonuyla kaydederek hatıra olarak sakladı. Ancak Ak, yılanı rahatsız etmeyi düşünmediklerini ve sadece varlığını belgelemek istediklerini söyledi. Bolu'da böyle bir türün yaşadığını görmelerinin şaşırtıcı olduğunu ve bu bilgiyi insanlara aktarmak istediklerini belirtti.

Ak, boynuzlu engerek yılanının Türkiye'de yaşayan yaklaşık 15 civarındaki engerek yılanı cinsinden biri olduğunu ve bunun tespit edilmiş en zehirli yılan türlerinden biri olduğunu açıkladı. Ayrıca, Bolu'da daha önce de benzer bir tür olan maskeli bir engerek yılanına rastladığını ekledi.

Yılanların büyüklüklerine göre zehirlerinin değişebileceğini ve küçük yılanların büyüklerinden daha tehlikeli olabileceğini belirten Ak, bu durumun, küçük yılanların zehir salgılamak için daha gelişmemiş bezlere sahip olmalarından kaynaklandığını açıkladı. Bu nedenle, küçük yılanların daha ölümcül olabileceğini ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.