Dünya'nın nadir balinası karaya vurdu

Dünya'nın nadir balinası karaya vurdu

Yeni Zelanda'nın Otago bölgesinde, dünyada sadece 6 örneği olduğu tahmin edilen nadir bir tür olan 'gagalı balina', karaya vurdu.

Yapılan incelemeler sonucunda, balinanın 'kürek dişli balina' türüne ait olduğu belirlendi ve bu tür hakkında çok az bilgi bulunduğu ifade edildi.

Yeni Zelanda Koruma Bakanlığı'ndan (DOC) yapılan açıklamada, balinanın 4 Temmuz Perşembe günü Taiari Ağzı yakınlarında, yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğunun tespit edildiği bildirildi. DOC deniz memelileri uzmanları tarafından yapılan incelemelerde, balinanın kürek dişli balina olduğu kesinleşti. Ancak tür hakkında bilinenlerin oldukça sınırlı olduğuna dikkat çekildi.

DOC Coastal Otago Operasyon Müdürü Gabe Davies, konuyla ilgili olarak, "Kürek dişli balinalar, modern zamanların en az bilinen büyük memeli türlerinden biridir. Dünya genelinde 1800'lerden bu yana sadece 6 örneği belgelenmiştir ve bunlardan biri hariç hepsi Yeni Zelanda'ya aittir" şeklinde konuştu.

Türün kesin olarak belirlenmesi için genetik örneklerin alındığı ve bunların Auckland Üniversitesi'ne gönderildiği belirtilirken, genetik analiz sürecinin birkaç hafta veya bir ay kadar sürebileceği kaydedildi. Balinanın kalıntılarının şu anda soğuk hava depolarında korunduğu ve ileri adımların belirlenmesi için beklemeye alındığı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.